مزوژل یکی از روشهای موثر در جوانسازی و آبرسانی پوست است که میتواند عوارض محدودی مثل قرمزی، تورم، کبودی یا حساسیت خفیف در ناحیه تزریق ایجاد کند. برای به حداقل رساندن عوارض، توصیه میشود قبل از تزریق، از مصرف داروهای رقیقکننده خون (مثل آسپرین) خودداری کرده و پوست ناحیه مورد نظر کاملاً تمیز باشد. پس از تزریق، اجتناب از لمس یا ماساژ ناحیه، قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و پرهیز از فعالیتهای سنگین بدنی به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت ضروری است. رعایت این نکات به کاهش عوارض و بهبود سریعتر نتایج کمک میکند.
مراقبتهای پیش از تزریق مزوژل
مراقبتهای پیش تزریق مزوژل برای رسیدن به نتیجه دلخواه بسیار مهم است و از شما خواسته میشود که این مراقبتها را پیش از درمان مراعات کنید.
- کشیدن سیگار و سایر دخانیات را ترک کنید، یا دست کم یک هفته پیش از تزریق از آنها استفاده نکنید.
- از مصرف الکل یک روز پیش از تزریق پرهیز کنید.
- اگر داروهای ضد التهاب و رقیق کننده خون مصرف میکنید، دو هفته پیش از تزریق با مشورت پزشک آنها را قطع کنید.
مراقبتهای بعد از تزریق مزوژل
- بعد از تزریق مزوژل قسمت تزریق شده را مالش یا ماساژ ندهید.
- بعد از تزریق مزوژل تا یک روز کامل از انجام ورزش خودداری کنید.
- بعد از تزریق مزوژل تا سه روز نباید در معرض نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد قرار بگیرید.
- بعد از تزریق مزوژل باید مصرف نمک را به حداقل برسانید.
- بعد از تزریق مزوژل اگر تورم زیادی داشتید از کمپرس سرد روی قسمت تزریق شده استفاده کنید.
- اگر بعد از تزریق مزوژل دردی در ناحیه تزریق احساس کردید با نظر پزشک میتوانید مسکن استفاده کنید.
عوارض تزریق مزوژل چیست؟
تزریق مزوژل روشی کم تهاجمی با درد کم است و این درد نیز بسیار ناچیز بوده و بیشتر افرادی که این تزریق را انجام دادهاند از آن شکایتی نداشتهاند. تزریق با کمک یک سوزن خیلی نازک انجام میشود و بیمار اصلا متوجه تزریق نمیشود. اما پزشک برای به حداقل رساندن درد احتمالی معمولا از ژل بیحسی موضعی استفاده میکند.
تزریق مزوژل درمانی ایمن با خطر بسیار پایین است و هر نوع عوارض جانبی و احتمالی مانند تورم، قرمزی و کبودی تا ۴۸ ساعت بعد از تزریق خودبهخود از بین میرود. و اصلا جای نگرانی ندارد.
فقط به یاد داشته باشید که تزریق باید توسط پزشکی متخصص و معتبر و در محلی معتبر انجام شود و برند تزریق نیز معتبر و تایید شده باشد. با رعایت این موارد مشکل خاصی بعد از تزریق مزوژل نخواهید داشت. ولی اگر در انتخاب پزشک و محل و برند کوتاهی کنید احتمالا بعد از تزریق با عوارض جدی روبهرو خواهید شد.عوارضی مانند:
- عفونت تزریق
- نکروز بافت پوستی
- جای زخم در پوست
چند جلسه برای نتیجه مطلوب تزریق مزوژل نیاز است؟
روند درمانی هر فردی با در نظر گرفتن شرایط پوستی او توسط پزشک متخصص پوست و مو معلوم میگردد. به همین دلیل برنامه درمانی هر کسی متفاوت خواهد بود.
ولی در حالت کلی ۳ جلسه در فاصلههای زمانی ۲ تا ۴ هفته برای تزریق نیاز است.
مقایسه درمانهای دیگر با مزوژل
هر درمان پوستی که به آنها اشاره میشود کاملاً تایید شدهاند و اینکه کدام روش برای شما بهتر است باید توسط پزشک متخصص مشخص شود. پزشک باید تعیین کند که شما برای کدام روش مناسب هستید و کدام یک روی پوست شما نتیجه مطلوب و موثری به همراه دارد
تفاوت مزوژل با درمان مزوتراپی چیست؟
غلظت هیالورونیک اسید موجود در مزو ژل ۱۵% است در صورتی غلظت هیالورونیک اسید موجود در مزوتراپی بین ۱ تا ۳ درصد است.
غلظت بالای هیالورونیک اسید در مزو ژل باعث بیشتر شدن آب میان سلولی میگردد و در نهایت بعد از تزریق پوست شفاف و جوانتر خواهد داشت.
بیشتر پزشکان باور دارند که مزوژل نوعی مزوتراپی است که باعث حفاظت از کلاژن پوست میشود و خاصیتهای پر کنندگی بسیار بالایی دارد.
تفاوت میان مزوژل با پروفایلو چیست؟
هدف درمان پروفایلو تحریک کلاژن سازی پوست و رسیدن به ظاهری جوانتر همراه با پوستی محکم است. در حالیکه با مزوژل میتوان افزایش حجم و پر کردن خطوط چین و چروک را نیز انجام داد. اما این روش نیز مانند مزوژل میتواند روی ناحیههای مختلفی از بدن مانند صورت، گردن و دست انجام شود.
تفاوت میان مزوژل با ژل (فیلر) چیست؟
تفاوت اصلی مزوژل و تزریق ژل در مواد سازنده اولیهای آنهاست. با اینکه ماده اولیه هر دو هیالورونیک است، ولی مزوژل مواد آبرسان و مغذی بیشتری برای ترمیم پوست ردر خود دارد. در حالت کلی هر دوی این روشها ویژگی پر کنندگی (فیلر) را دارا هستند.